středa 9. dubna 2014

Řeřicha ve skořápkách od vajíček


Řeřicha patří mezi první jarní bylinky a pěstovat si ji můžete i přes zimu.
Já ji používám na ozdobení obložených chlebů a do salátů.
Má příjemnou ostrou chuť. Spestří každé jídlo.
Pro tendle nápad jsem se nadchla, protože po ostríhání vám nezůstane kus květináče nevzhledný.

Todle je řeřicha sázená do skořápek od vajíček. Každý den jsem osázela jednu skořápku.
Každý den tam můžete mít svůj díl nové vyrostlé řeřichy. Ostříhanou řeřichu i s hlínou a skořápkou hodíte na kompost a do nové skořápky zasázíte řeřichu novou. 

A pořád vám poroste.
Jen pozor. Nezapomeňte zalévat. Já jsem vždy večer do každé skořápky nalila jednu polévkovou vody.