středa 11. června 2014

Bezinková šťáva - nevařená

Tadle bezinková šťáva se nevaří a to je to nejlepší. Zůstane v ní maximální množství cenných látek, takže vám poslouží jako výborná prevence před nachlazením.

V horkých dnech nápoj z ní, je moc dobrým osvěžením
Šťávu můžete přidat i do dresinků a k dochucení pokrmů, které jemně ovoní.

Nevařená vám vydrží v ledničce 7-10 dní.


Ingredience:
2l převařené vychladlé vody
20 velkých květů bezinek
2 biocitrony, omyté a nakrájené
1,5 kg cukru krupice (podle chuti, na uvedené 2 l vody optimálně 1–2 kg)
1–2 lžíce kyseliny citronové nebo 4-8 lžic čerstvé šťávy z citronu.

Postup:
Květy a nakrájené citrony zalijeme vychladlou převařenou vodou.
Nádobu přikryjeme utěrkou nebo ubrouskem a nechám 24 hodin v chladu odstát.
Další den scedíme a přidáme cukr. Mícháme do úplného rozpuštění.
Nalijeme do sklenic a dáme do ledničky.